Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μην τολμήσει και πατήσει το πόδι του ο Αντώνης Σαμαράς στην Ξάνθη, θα τον αφήσουμε για τα καλά μονόφθαλμo !



Τεράστια είναι η οργή που έχει προκληθεί στη Θράκη για την αιφνιδιαστική μετακίνηση των μεταναστών και το κλείσιμο των Αστυνομικών Σχολών σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Όπως μεταδόθηκε από το mega το μεσημέρι του Σαββάτου, η εντολή για τη «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας και τη μετακίνηση των μεταναστών στη Θράκη ήταν προσωπική από τον Πρωθυπουργό και η διαδικασία που ακολουθείται θα είναι μόνιμη, γεγονός που προκαλεί αγανάκτηση. Τόσο επειδή κλείνουν οι αστυνομικές σχολές στη Θράκη αλλά και επειδή εξάγονται οι μετανάστες από το Κέντρο της Αθήνας στη Θράκη πρόχειρα και χωρίς σχεδιασμό, όπως εκφράστηκε και στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας.
Μόλις είχε ανακαινιστεί το κτίριο. Σχεδόν αδύνατη πλέον η λειτουργία της ως Σχολής
Το πρωί του Σαββάτου το XanthiPress.gr αποκάλυψε ότι το Υπουργείο έχει μισθώσει 32 λεωφορεία για να μεταφέρει μετανάστες στην Ξάνθη και την Κομοτηνή. Σύμφωνα με την έρευνα του XanthiPress.gr , οι κοιτώνες της Αστυνομική Σχολής μόλις είχαν ανακαινιστεί και κλειδωδεί για να υποδεχθούν τους σπουδαστές της Σχολής, όταν τους ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ότι θα υποδεχθούν μετανάστες, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι πλέον σχεδόν αδύνατη η επαναλειτουργία της ως Σχολής, ακόμη και αν οι μετανάστες μεταφερθούν τις επόμενες μέρες. Αυτό επιβεβαιώνει , ίσως, εμμέσως ότι πρόκειται για μόνιμο σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα καταφτάσουν περίπου άλλοι 400 μετανάστες στην Ξάνθη και σχεδόν διπλάσιος αριθμός στην Κομοτηνή, καλύπτοντας της δυνατότητα φιλοξενίας των δύο σχολών.
Αντιδράσεις κομμάτων και Αυτοδιοίκησης. Καθησηχαστικός ο Δημήτρης Σαλτούρος
Από την πλευρά τους όλα τα κόμματα, ακόμη και τα κυβερνητικά, φαίνεται ότι αντιδρούν στις αιφνιδιαστικές κινήσεις, Η περιφέρεια που πρωτοστατεί στις αντιδράσεις μελετά ακόμη και το κλείσιμο του Νέστου (αν και φαίνεται κάπως παρακινδυνευμένο) ενώ Δήμος Ξάνθης προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος για το θέμα. Ο Δημήτρης Σαλτούρος, σε επικοινωνία του με το XanthiPress.gr συνέστησε ψυχραιμία και έκανε την εκτίμηση ότι η κατάσταση δεν θα είναι μόνιμη, μεταφέροντας εντυπώσεις από τις επαφές που είχε με τους αρμόδιους Υπουργούς.

(O τίτλος ανήκει στο xanthi-blogs, τα υπόλοιπα είναι από το xanthipress.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου